Wednesday, March 21, 2007

ATTENTION!!!


Radi se o objasnjenju koje bi moglo da rasvetli jedan od uzroka raka dojke. Ovo je napisala specialista stanicne biologije: Gabriela Casanova Larossa, Univerzitet uUrugvaju:

"Prisustvovala sam jednom seminaru o raku dojke. Postavila sam pitanje zasto je pazuh najfrekventnije mesto za razvitak raka dojke. Nisam dobila odgovor, ali sam posle dobila pismo u kom sam dobila i odgovor. Zato zelim taj odgovor da posaljem svima vama. Glavni uzrok raka dojke je ANTI-PERSPIRANT. Najveci broj proizvoda na trzistu su kombinacija anti-perspiranata i dezodoransa. Dezodoransi nisu stetni. Gledajte, molim vas, sastav proizvoda kod kuce!*Ako sadrze* *ALUNIMIUM CHLORHYDRAT, BACITE IH ODMAH!*Cak i ako taj sastav stoji pod imenom dezodoransa.Pokusajte da pronadjete druge marke koje ne sadrze te hemikalije. Razlog je jednostavan: samo poneki delovi naseg organizma su u stanju da izbace otrovne materije iz organizma, a to su: donji deo kolena (pregib), deo iza usiju, deo izmedju nogu i pazuh. Otrovne materije se izbacuju putem znoja. Anti-perspiranti sprecavaju znojenje. Otrovne materije ne odlaze iz organizma, vec se nakupljaju u limfnim zlezdama ispod ruku. Najcesci uzrok raka dojke se nalazi u toj gornjoj zoni dojke. Muskarci su manje na udaru ove bolesti. Cak i ako upotrebljavaju anti perspirante, ovi ostaju na dlacicama i ne prodiru odmah u kozu. Zene koje koriste anti- perspirante direktno posle depiliranja pazuha imaju jos veci rizik zato sto preko malih ranica prodiru stetne hemikalije jos brze u organizam. Informisite o ovome sve zene! Ako citanjem ove poruke uspemo da sprecimo samo nekoliko takvih slucajeva, to onda nije izgubljeno vrijeme.

Msc. Gabriela Casanova LarossaProfesor asistent na odseku Celularne Biologije NaucnogFakulteta Urugvaja "> Pilar Lorenzo Morales> MI MISLIMO NA VAS

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home